Nimbus 2600 vår stora familjebåt

Blogg100/9 Hösten 2014 stod vi strandsatta utan båt.  Min hustru kikade på Scand 29 själv menade jag att en Tresfjord 29a var rätt båt för oss. Lite i smyg hade vi ändå bägge två kikat på Nimbus 2600.  Lite mindre än våra drömbåtar, men efter en omväg över Blekinge på väg till Skåne, ett kort stopp och en kort tur på en krabb fjärd blev det affär. 

Vår Nimbus 2600 vid brygga

Vår Nimbus 2600 vid sin brygga

Nimbus 2600 tog vid där 1980-talet började och Nimbus 26 tog slut.  Nimbus tog det säkra före det osäkra, och byggde vidare på sin storsäljare. Lite vassare vinkel på skrovet  och farten gick upp några knop. Lite bättre planering och modernare design både inombords och på överbyggnaden och vips var man på gång för att möta det glada 1980-talet. Och modellen blev en av decenniets populäraste fritidsbåtar.

Vår Nimbus 2600

Vår båt är från 1985. Den hår därför den gamla överbyggnaden med ett fördäck och en markerad överbyggnad men med den integrerade badbryggan.  Lite konservativare i linjerna men å andra sidan framträder stävens linjer tydligare.

På den årsmodellen hade Nimbus 2600 också fortfarande kvar den gamla förarplatsen. Den med instrumentkonsol i trä och skeppsratt med pinnar och ring. Året efter ersattes den med en – för sin tid – modernare variant med svart ratt och instrumentpanel i svart plast och många veck a la Volvo 740,

I skick som nytt?

Utan omvårdnad klarar ingen båt tidens tand. Tidigare ägare försett vår båt med en nyare motor,  en Volvo Penta TAMD31 från 1990-talet som ger henne god fart genom vattnet. Nya dynor och skrovbeklädnad är tillsammans med en ny spis och vask också uppdaterat. Detta är sådant som de flesta Nimbus 2600 behöver efter 30 år i fritidsbåtsflottans tjänst.

IMG_3969Sedan hon blev vår har hon fått ett nytt kapell, Vi valde ett klassiskt blått även om kapellmakaren reklamerade för ett marinblått. Så smått har vi också börjat ta oss ann den slitna teaken i pentryt, som den liksom en del annat trä ombord behöver få lite färg och lack, Men det blir liksom nya lampor ombord, en ny göstake  och …. pyssel för kommande vintrar och år.

 

 

Läs mer om Nimbus 2600

  • Nimbus 2600 en kort presentation
  • Dokumentarkiv  En sida med artiklar, bilder och annat intressant material om och med Nimbus 2600.
  •  Båtbilder – blandade bilder på vår Nimbus 2600

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *