White spot pirates – en videoblogg #blogg100/15

I dag handlar det om (video) bloggen Untie the lines och White Spot Pirates. Sedan hösten 2013 har jag följt bloggen om en ung tyska och hennes båt Karls vedermödor för att göra verklighet om drömmen om att ”sail the world with my own boat kept me going and finally I set sails to live at anchor and cruise from one destination to the next.”

Karl och skeppare lägger ut för en ny säsong i med White spot Pirates och Untie the lines

 

Ny sässong av White spot Pirates.

Just i dagarna  startar tredje säsongen. När Karl med sin skeppare lägger ut böra den riktiga långseglingen egentligen först nu. Det har tagit tid.  Efter att 2013 ha köpt sin båt har det inte blivit så mycket segling.  I stället har det handlat om renovering, reparationer och ständiga motgångar, och många gånger har projektet varit på väg att ta slut.

  kolla in  Untie the lines trailer. Sen har du drygt 50 inlägg  till att se.

Inga Untied Lines

Så många band har alltså inte klippts i serien. Mest har hon legat i hamn.  Först i slutet av hösten var Karl shipshape nog för att lägg ut emot de västindiska öarna som egentligen varit resans mål.

Nästan varje fredag har det kommit ett avsnitt. De är filmade på plats och mejlade till en kompis i Tyskland som redigerat i hop videosnuttarna till cirka tio minuter långa inlägg.

Förutom videobloggen på Youtube  finns så klart en Facebook grupp och en hemsida och inte minst en Patreon sida för att få in donationer och pengar till projektet. Allt snyggt proffsigt och personlig. Så blir det en kall vår, en regnig sommar eller du tillhör dom som bara drömmer om båtar vet du vad du har att göra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *