Vårrustning per korrespondens

#blogg100/29  För fritidsbåtsägare brukar vårrustning vara synonymt med soliga vårsöndagar i hamnen för att tvätta, vaxa och provstarta motorer.  Det är snickarbyxor på och fysiskt arbete som dagen efter känns i ovana ryggar och syns på kontors fingrar. Men i år är det annorlunda i år är det vårrustning per korrespondens

I år blir det därför  inlägg om vaxning i lustbåt. Den som vill läsa om slikt kan kolla i Myra(b)loggen.  I stället handlar årets vårrustning om mejl och telefon samtal.  Vår nya Nimbus 2600 (fortfarande namnlös) ligger fortfarande i Blekinge. Vårens viktigaste uppdrag är därför inte bara att få henne i sjön utan att få hem henne.  Det finns två alternativ antingen tar man henne på lastbil eller så tar man henne på egen köl.  Jag inser att jag  fått ge upp drömresan och i stället ta landvägen.

I år gör vi vårrustning per korrespondens med mejl och telefon.

I år gör vi vårrustning per korrespondens med mejl och telefon.

Att ordna den är en sådan där ”viktigt-men-inte-bråttom-fråga” vare sig när det ska; 1. planeras respektive 2. när det ska genomföras.  ( 2=någon gång mellan vinter och semester under den diffusa perioden som kallas vår. 1= i tid så det kan göras under perioden två.)

Vårrustning kan (inte) vänta

Sådana saker har en tendens att bli liggande för mig. Det är ju ingenting att stressa med i januari.  Man vet ju inte när isen släpper.  I år gick den  i februari men 2013 låg den kvar till 23 april.  Ett sådant år är det knappast att tänka på att ha båten i sjön till första maj. Å andra sidan säger erfarenheten, har man inte båten klar för sjösättning tills dess är det ofta så att det dröjer till juni innan hon är i sjön. Både jobb och fritidsaktiviteter har en  märklig förmåga att hopa sig till just månaden maj.

Men så härom dagen kom ett mejl. Det var från säljaren. Det nya kapellet vi beställt var klart och levereras,  mer om detta i ett inlägg längre fram.  Och genast känns tanken på vårrustning och den kommande sjösättningen både lockande och verklig. Det är inte bara som en svag vision om något som kanske ska bli någon gång i framtiden.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *