Rätt dag för sjösättning – ”Att vara fritidsskeppare är att vara kluven” #blogg100/64

I lördags var det en självklarhet: Det hade varit rätt dag för sjösättning och man borde ta den första turen med övernattning. Söndag morgon bjöd på regn och blåst. Då kändes det inte så viktigt längre.

På tisdagskvällen var det jollesegling. Det var tre grader varmt. När solen försvann bakom udden blev ribbens pontoner mjuka som dunkuddar, och då hade vi ändå pumpat i lite luft när vi gick ut.

Onsdag den åttonde maj var kallaste dagen i mannaminne, och absolut inte rätt dag för sjösättning. Torsdag och inför kvällens segling är det i dag ett par grader varmare. Det utlovade regnet tycktes utebli, men en god bris har ingen värme även om den är sydlig.

Att vara kluven

Fram emot kvällen är det fyra grader varmt och åtta sekundmeter vind ute på vindkraftverken när vi samlades på hamnplan. En regnskur drar förbi medan jollarna riggades och vinden gick ned till stabila tre sekundmeter från sydost.

Det är bara för Lustbåt att instämma i Gunnar Heléns ord: ”Att vara fritidsskeppare är att vara kluven”, eller hur det nu var han sa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *