Pacific Blue och en glad bloggarens kapell

#Blogg100/30 Som en trogen följare vet redan att det nya kapellet klart, och väntar med spänning på fortsättningen som nu är här.

Den slipade livsstilsbloggaren skulle självklart då i detta inlägg diskret presentera både märke och leverantör, och med det  ge den osäkre läsaren råd i konsumtionsdjungeln och själv inhösta en hygglig rabatt.  Men av detta blir det inget i Lustbåt.  Däremot ska ni få själva historien, om när Lustbåt går emot rådande trend – väljer pacific blue – och kanske skapar en ny.

Pacific Blue smaka på ordet, lägg det på minnet och kom ihåg var du läste det först. För den som inte vet ett båtkapell är inte ett tält vilket som helst utan också ett stycke tyg med sin egen ikonografi och mode när det gäller utseende och färg.

Pacific Blue åter  a la modé eller hopplöst ute?

Pacific Blue åter a la modé eller hopplöst ute?

Kapellet på vår Nimbus hade en gång varit vitt och fräscht. Men nu var det tämligen grått på utsidan och vissa av färgskiftningarna på insidan hade nog gjort sig bättre på en roquefordost.  Redan vid första titten på henne insåg vi att det sett sina bättre dagar. Tvätt var ett måste och  omsömnad av sömmar också ett sannolikt behov.  Detta skulle kosta en slant. Samtidigt var vi inte helt nöjda med färgen. Vitt var säkert a la modé en gång, men liksom de babyblå kapellen som många Nimbus levererades med på 1980-talet kändes det inte helt comme il faut.

Marine eller Pacific Blue?

Men när nöden är som störst är hjälpen som närmast. Några veckor efter uppgjord affär hörde nämligen säljaren av sig. Han hade köpt nytt kapell till sin nya båt och kapellmakaren gav nu ett hyggligt pris för att sy upp ett även till vår båt.

En gång vitt och fräscht...

En gång vitt och fräscht, nu melerat i färger värdigt en bättre ost.

Det var inte mycket att tveka på.  Att lägga ned ungefär en tredjedel av priset för ett nytt kapell på att renovera ett gammal kändes inte så lockande. Dessutom är det inte så dumt att ha två. Ett fint på sommaren, och ett gammalt under presenningen på vintern.   Vi slog till!

Frågan var bara vilken färg och modell: I dag är det i stället för vitt mörkblått som gäller. ”Alla” nya båtar levereras med marinblå kapell, med stora fönster.  Och för den som köper nytt kapell är det också mörkblått eller möjligt vis svart som är färgen för dagen.

Men tänk själv: En vit måsskit på ett svart kapell! Att det är mörkt som i graven är en annan sak. Men hur känns blir att sitta och äta sin frukost under ett mörkt kapell en tidig morgon eller blåsig dag med strålande sol. Som att äta i en bastu!?

Och det där med stora rutor: I naturhamn är väl sin sak, men i en gästhamn med mindre än två meter till närmsta granne.

Så vi tittade noga på färgkartan och jag och dottern bestämde oss för Pacifick Blue, den klassiska kapellfärgen och vanliga fönster.  Vi trodde det var ett enkelt val. Men si kapellmakaren tog kontakt och föreslog mörkblått och stora rutor. Men vi stod på oss. Pacific Blue och normalstora rutor. Och så fick det bli.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *