När gav du din fru en tv-antenn senast?

#blogg100/31 Du ska få något du behöver och vill ha men inte vet att du önskar dig.  Det tändes en förväntan i hustruns ögon inför den stundande födelsedagen. Lös om hur  Lustbåt fortsätter vårrustningen med ett järvt presentförslag: En tv-antenn för marint bruk.

Med vår Myra 23 följde en platt TV på köpet. Det var inte många gånger vi använde den. Men en gång minns jag det var med.  Det var trevligt:  Mor och barn tittade på ”skallgång på svansen” jag gick på promenad.  Vi låg i Ekenäs och Jag bestämde mig för att gå den lilla stigen söderut. Den som leder ända till spetsen på Värmlandsnäs. Där kan man stå och titta ut mot Luröskärgård.  Det är mycket vackert. På vägen ditt mötte jag en tysk kanotist. Han paddlade runt Vänern i en kajak. Han berättade att han noga lyssnade på vädret varje dag för att inte överraskas av dåligt väder. Allt detta upplevde jag tack vare att vi hade tv ombord.

Dags för en tv-antenn

Vår nya båt är mycket välutrustad med kylskåp, gasolspis, tryckvatten och varmvattenberedare, och en solcellspanel. Däremot  hade hon ingen tv ombord, och inte heller någon tv-antenn.  Ett måste för så väl regniga dagar som för att kunna ta in somliga av de där program som gör sommaren komplett sades det mig. Tolv volts tv:n har vi kvar men ingen antenn. Där hade vi den perfekta födelsedagspresenten, med antennförstärkare och gjord för både tv och FM mottagning. Kunde det bli bättre?

Med en tv och tv-antenn ombord skapas möjligheter till spännande möten. Här den tysk som paddlade runt Vänern.

Med en tv och tv-antenn ombord skapas möjligheter till spännande möten.  Till exempel med den tysk som paddlade runt Vänern.

Hustrun blev glad, själv själv glädjer jag mig mer åt promenaden. I ett hus eller en sommarstuga kan man gå in i ett annat rum och stänga dörren om sig när det blir för illa. Men en fritidsbåt är för liten och väggarna för tunna för att sådant ska vara möjligt. Det finns ingen stans att dra sig undan. Möjligtvis kan man sätta sig på fördäck.

Men om regnet faller så kommer man att känna det kalla vattnet strila in under kragen och ned för ryggen.  Det är inte heller trevligt. I stället måste man ge sig av, ut i regnet.   Så därför tänker jag att med  en tv-ombord kommer jag även en survädersdag att ge mig ut och få en ordentlig promenad när Ernst – den jävla landkrabban – kommer ombord.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *