Köpa båt?– Låt bli, lägg av, lägg ned!

#blogg100 dag 2: Titt som tätt träffar jag på goda vänner, bekanta eller bekantas bekanta som säger att det vore kul med en båt, och att de funderar på att köpa sig en. Är du en av dem? Då är det här rätt inlägg för dig. Och du får då redan nu mitt bästa och enda råd i frågan. Gör inte det!

Välkommen till del ett av lustbåts båt köparskola. Här kommer du att få reda på allt som krävs för att bli fritidsskeppare. Lustbåt hjälper dig att hitta rätt båt och inte missa någonting viktig.

Men först till baka till det där med att fundera på att köpa båt.  Rådet är ett och enkelt. Det där med att fundera på att köpa båt är bortkastad tid. Antingen ger du dig hän, går från ord till handling blir båtspekulant på riktigt och ägnar dig åt att köpa båt. Eller så lägger du energin på något annat och inser att du kanske drömmer om en båt, men att du till syvende och sist är och kommer att förbli landkrabba.

Varför köpa båt?

Köp ny båt

Köp båt, begagnat eller nytt.

Som tidigare sagts det finns inga som helst förnuftiga skäl att köpa båt. Därför blir varje form av kunskapande om båtköpande totalt meningslöst. Att vara båtspekulant och båtköpare handlar om hängivenhet och beslutsamhet.

Dessutom har jag läst att ju fler parametrar man lägger in desto svårare blir det att fatta ett beslut på förnuftiga grunder. Ska du göra en förnuftig analys ska du inte jämföra så mycket mer än fem parametrar. Det betyder att när du väl bestämt dig är det bara att sätta upp några få enkla förhållningsregler som ska vara uppfyllda för att du ska kunna ta nästa steg. Och om dem får du veta mer, om du följer med i Lustbåts båtköparskola

 

3 reaktion på “Köpa båt?– Låt bli, lägg av, lägg ned!

 1. Mårten Ohlsson Inläggsförfattare

  Danne du ger mej ett uppslag till ett kommande inlägg, om båtar som man tar till andra sidan, typ Karon som rodde själarna över floden styx. Tack för tipset. 😉

  Svara
 2. Danne

  Kul läsning!

  Att äga en båt är som att vara aningen besatt; antingen är man det eller så är man det inte. Det handlar också om kärlek; till havet, till vädergudarna och till sin alldeles egna båt. Om man förlorar nr man säljer; helt ointressant eftersom det inte finns på kartan att sälja och troligtvis kommer döden före. Allt detta tjabbande om båtägandets baksidor kommer från folk som inte är besatta, som inte älskar men som bara ser livet i kronor och ören.

  Gör inte det; inte mycket i ditt liv kan du ta med dig till Fonus!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *