Ingen diesel-dramatik i dag

#blogg100/99. En fösta koll på telefonen i morse och jag såg att kompisen P. förslog vi skulle kolla på båten.  Några mess och ett par telefonsamtal senare jag körde ned till båtreparatören som lovat att titta på min båt under veckan för att snällt be om nyckeln som de fått i förra veckan.

– Nej de hade inte varit ute, och de hade inte heller något  emot att lämna i från sig både nyckel och jobb.  Det verkade inte heller som om jag tog maten ur munnen när jag nu hade en kompis som var beredd att göra ett försök att lösa mina problem. Tvärt om, de var nog mest tacksamma för att ha ett mindre jobb på listan av jobb som skulle vara klara – i går.

Jag körde bort till P som tillbringade förmiddagen i sin båt i Lambergskanalen. Han skulle hämta upp sin kompis som var kung på dieslar och vi bestämde oss för att träffas ute i Mörmohamnen där min båt låg.

Två experter i mottorummet
Två experter i motorrummet

Experter på plats

En kvart senare var vi där gick vi ombord. Jag  Jag hade fått i uppdrag att ta med mig  en instruktionsbok till  TAMD31 motorn.  Det var en uppgift som jag löste med en googling.  Sedan blev min roll främst att vara åskådare och att räcka fram de verktyg som behövdes. Lugnt och metodiskt konstaterade de båda som kunde,att det var vatten i bränslefiltret. Det demonterades och ett nytt dieselfilter rotades fram ur skåpet i aktern.

Mindre än en timma senare var det klart. Vattnet var borta, ett nytt filter på plats och bränslesystemet var luftat och motorn hade diesel och inget vatten i spridarna. På nytt fick jag ett viktigt uppdrag. Att vrida om startnycken. Ja, det fungerade, Volvo Pentan ruskade på sig och startade utan minsta protest

.
Nu återstår bara en fråga! I morgon är det dag hundra i #blogg100 utmaningen, kommer vår nya båt att ligga på sin plats vid bryggan i viken då? –  STAY TUNED!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *