Årets inredningstrend; en beige båt #blogg100/11


#blogg100/11 Sandfärgat, vitt och sisalmattor var årets trend när det gällde båtinrednings textilier. Tillsammans med böjd ekfanerad sidenmatt plywood  garnerad med rostfria handtag knoppar och krokar gick tankarna till hotell rum i sk. New england stil.

Lustbåts genuina motvilja mot tanken om att lyckan är att springa runt i en ledig linneskjorta på en sandstrand i sällskap med en golden retriever bygger självklart bara på inskränkthet och fördomar.  Däremot är bloggens uppfattning om att grant blankt lackverk med högblank fernissa i många lager, vare sig man använder furu eller ädlare träslag, och glittrande mässing kombinerat med textil i marinblått, rött och alla andra färger än bege ombord är mer maritimt oomkullrunkelig.

Dessutom är det nog så att för den som gillar drömma om  en på cottage vid atlantkusten att dra sig till baka i efter en kraschad karriär/äktenskap/liv i väntan på det stora äventyret – det är ju så ett otal filmer brukar börja- finns det många trevliga hotell som anammat denna stil. Det finns helt enkelt inga skäl att köpa en båt som ser ut som ett hotellrum som försöker se ut som en  strand villa i en film.  Även om vi läser att nybåtsförsäljningen gick bättre än på länge på mässan vill lustbåt redan nu tala om att trenden med båtar som ser ut som båtar ombord snart åter kommer att vara årets inredningstrend – kanske redan nästa år.

en toa

Årets inredningstrend på en toa med oskön hotellrumskänsla.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *