Det som avgör – Att köpa båt IX

#blogg100/57 När säljaren fick godkänt båten var ok. Ändå är det som avgör om det blir affär eller inte ofta en liten detalj. I sista avsnittet av Lustbåts båtköparskola får du fundera på vilka de är.

Som sagts tror jag inte på att åka ut och titta på hundra fritidsbåtar om den första du sett verkar ok. Är dessutom säljaren en person som verkar vettig finns det inte så mycket att tveka på. Men en tredje faktor är inte sällan det som avgör om det ska bli affär här och nu eller om man behöver fundera lite till.

I bland är möjligheten transport det som avgör om det blir affär eller inte.

I bland är möjligheten till hemtransport det som avgör om det blir affär eller inte.

Så stod vi där på hamnplan i Kivik. Fabola Pokusen var just så där fin man kan tänka sig att den skulle vara.  Lite små skavanker men en komplett segelgarderob. Säljaren en man i övre medelåldern verkade ok, Han berättade att han seglat båten med sina barn men att de nu var för stora för att segla med far, och barnbarnen ännu för små, och både jag och barnen tyckte den verkade vara båten för oss. Det var med andra ord bara att räcka fram handen och göra affär, men…

Det som avgör om det blir handslag

Det fanns bara ett problem. Hur skulle jag få henne de sju milen till Sövdesjön? Vi hade ännu inte fått krok på vår nya bil och en transport dit innebar att jag var tvungen att leta rätt på någon som kunde  låna mig en bil om inte…

Jag framställde mitt problem för säljaren. Undrade om han hade krok på bilen och förklarade att han hjälper mig att ta bilen till Sövdesjön har han har affären i hamn, annars måste jag kolla efter någon som kan hjälpa mig.

Vad svaret blev på frågan får läsaren själv lista ut.  Och därmed förklaras Lustbåts båtköparskola för avslutad.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *