Det är tanken som räknas.

Kanske skulle jag berätta något om den nya båten? Jo det borde jag nog. Vi börjar i det lilla, men med en liten men ack så viktig detalj. Det här inlägget handlar nämligen om tankens betydelse.

Att det första inlägget handlar om den är kanske inte så konstigt. Den faktiskt  det första av vårt nya flytetyg som angjort hennes nya hemma hamn. Den kom hem häromdagen, jag hämtade den och tog hem den med tåg. En ståtlig pjäs i rostfritt.

tanken

Min fru tycker det är direkt olämpligt att jag lägger ut den här bilden på nätet.

Som säkert de flesta vet gäller nya regler för toa-tömning från och med första april i år. Från och med detta datum är det förbjudet att släppa ut kiss och bajs i våra farvatten. Det betyder att om du inte hänger över relingen med rumpan ska du ta med dig skiten hem och tömma den på lämpligt sätt.

Att man inte bajsa i badvattnet borde väl vara en självklarhet. Båt toaletter används ju främst när man ligger i naturhamnar. I gästhamnar finns det ju som oftast toa och under gång fungerar det som så att det nog är vanligare med sjösjuka med sina konsekvenser än större toa besök. Magen tar helt enkelt paus när det gungar.

 

Man kan ana att det är bråda dagar på Metallfabriken Norden i Gamleby, ett företag som tillverkar de däckgenomföringar som behövs för att kunna tömma tanken vid en sugtömningsstation i land i stället för i sjön. Men har du inte ens en hålltank, septiktank eller fekalietank (kärt barn har många namn) ombord är det alltså dags att skaffa en. Och det gäller alltså mig.

bild1

Däcksförskruvningar görs nu i parti och minut

Faktiskt är jag ganska glad att det inte finns någon tank ombord. Det känns lite rent och fräscht att starta båtlivet i nya båten från scratch genom att skaffa en ny ren fin bajstank och veta att det bara är vår egen skit som finns där – om och när det blir stopp.

Jag hittade en helt ny och oanvänd tank på Blocket i Stockholm. Och eftersom jag har en god vän som bor där och det kan sägas ingå vår vänskap att vi då och skicka ut varandra på en del lite märkliga inköpsturer varandra var det ingen större sak att be honom åka och köpa en bajstank åt mig. En viss besvikelse uppstod dock då min vän inte hade så mycket att säga om båtar, och inte ens kunde berätta för säljaren vad det var för båtmodell som den avyttrade hålltanken skulle få sin plats i

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *