Det är min frus fel…

#blogg100/94.  Vi tittade till båten i kväll. Det ska ärligt sägas att pentryt är en smula matt i pälsen. Teaken är strimmig och skulle må gått av lite lackbets, sandpapper och lack.

Redan första kvällen när vi kom från Blekinge tänkte jag på att om man skulle ta hem bara en låda. Bara för att se hur den blev om den fick lite lackbets och lack på sig. Och var gång jag varit i båten har jag tänkt samma tanke, Men jag har stålsatt mig. Jag vet hur det blir.

-Bara ett lager till. Jag minns ett par vintrar för några år sedan, kväll efter kväll slank jag ned i källaren  för att slipa och lacka trädetaljer till Myra 23an.  Jag kom att utveckla ett visst beroende. Och som ni vet så har man lätt att återfalla i nya perioder…

Efter en omgång med sandpapper väntar lackbets och lack.

Efter en omgång med sandpapper väntar lackbets och lack.

Med nya båten inser jag att det finns trä som skulle må gott av lackbets, lack, sandpapper och pensel.  Men jag tänkte jag skulle skjuta upp det tills i höst.  Men  så var vi i båten jag och hustrun och hon tittade på den sunkiga teaken i pentryt och sa.

– Tror du det går att få fason på det?

– Så klart, svarade jag. Det behövs bara lite sandpapper, och några lager lack.

– Ska vi inte ta hem en låda och se hur de blir?

Förföriskt Lackbets.

Mitt motstånd var brutet och Jag inser att jag har en period framför mig. Knappt hemkommen rusade jag ned i källaren letade fram slipmaskinen och började slipa bort den gamla lacken. I morgon ger jag mig ut för att leta upp en flaska Herdins Lackbets, no 722

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *