Bli båtförsäljare – att sälja båt I

#blogg100/73 Så här på vårkanten är det sjösättning och båtköp som hägra för många. Då passar Lustbåt på att lansera sina bästa tips för dig som vill bli av med din båt och lyckas som båtförsäljare. Följ lustbåts båtköparskola. Den rätta läsningen för dig som vill gå i land eller få loss pengar till en ny båt.

Så här års finns det mycket att läsa för dig som ska köpa båt. Värre är det för dig som ska sälja. Priserna är låga och utbudet är enormt, men hur ska man göra för att få någon att slå till och bli ny skeppare till pärlan som du vill bli av med?

Två år som båtförsäljare

För oss tog det två säsonger att hitta en köpare till vår Myra 23. Här sammanfattar jag våra erfarenheter.

Myra 23 i väntar på sjösättning i våsolen

Myra 23 i väntan på en köpare

Att välja någon annan kanal än annons på Blocket eller plus lappar i hamnar är onödigt. Att för en normalbåt betala provision till en båtmäklare är bortkastade pengar. De har inga andra kanaler än Blocket.se för det är där kunderna finns..

I dag är Blocket fullt med begagnade båtar.  Många ligger kvar där länge och om du följer annonserna kommer du att se att de också  ofta annonseras ut gång efter gång. Innan du börjar sälja gör en analys av marknaden.  Om det överhuvudtaget är lönt att sälja.

Börja med att fundera på vad du gav för din båt och när du köpte den.  Tänk sedan att du kanske med lite tur kan få ut hälften av vad den kostade eller var värd för fem år sedan. Att du plöjt ned pengar, tid och kärlek spelar mindre roll. Begagnade båtar är ingen hårdvaluta.

Kolla sedan av vad den båt som din ligger ute för, och kolla hur länge de legat ute. Har de legat ute länge kan du vara säker på en sak, de priser din modell annonseras ut för är för höga. Då vet du att du måste gå lägre än så för att du ska bli en lyckad båtförsäljare..

Det är bara att gilla läget. Hundratusen för fem år sedan kan mycket väl ha krympt till femtio. Å andra sidan har du haft kul för tio varje sommar.

Sätt ditt lägsta pris

I våra första annonser hade vi ett pris vi var beredda att pruta rejält. Det funkade inte. Folk kom och tittade men vi fick inga bud. Av någon anledning har jag upptäckt att båtköpare inte prutar.

Det pris du ska ha i annonsen är alltså ditt lägst tänkbara pris, varken mer eller mindre. Tro inte att någon kommer att bjuda mer, och om någon bjuder under kan du tydligt tala om att du som båtförsäljare inte kommer att pruta en enda krona.  Då slipper du  lägga tid på kunder som tycker din båt är för dyr.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *