Båtsäsongen – snart är den här

Efter en vecka med plusgrader är det på nytt minus och det smäller i isen på viken. Än så länge är det långt till vår och sjösättning, men ändå bara en vecka till att båtsäsongen börjar. På lördag slår nämligen Båtmässan i Göteborg upp sina portar.

wp_ss_20160104_0002

Båtsäsongen börjar med Båtmässan i Göteborg – nu med mobilanpassad hemsida…

Självklart åker vi traditionsenligt till Göteborg första helgen i februari. Vi gissar att det mesta är sig likt, redan på tåget ned, som de två paren som stiger på i Kil, och gänget som spelar kort och dricker whisky till frukost på sin resa till Göteborg.

Men något nytt?

Programmet lovar massor med världs, nordisk och Sverige premiärer av båtar. Men båtmässan är framför allt premiären för båtsäsongen. Det är nämligen då som Biltema, Hjertmans, Watski och de andra släpper sina kataloger.

Det är länge sedan nybåtsförsäljning var en stor sak på båtmässan. Några av storbåtstillverkarna finns på plats, men frågan är hur många båtar som verkligen beställs på mässan.  Inte många skulle jag tro. Kanske är de som säljer mindre båtar mer lyckligt lottade. I varje fall brukar hallen med DCs, styrppulpetare och bowriders vara full med båtar och besökare även om vi brukar lämna den där hän.

Böcker, prylar och kläder är roligare. Man brukar kunna göra – om inte fynd – så i alla fall inköp till hyggliga mässpriser. Sonen planerar att köpa sig ett par jollebots. Förhoppningsvis till ett bra pris och så har han tillfälle att kunna prova dem före köp. Själv är jag sugen på en fransk smock. Förra året fanns den inte i rätt färg. De ville inte pruta. Så det blev ingen affär. Vi får se hur det går i år.

Tips.

Som vana mässbesökare får ni här Lustbåts bästa mäss tips.

  • Häng av dig dina kläder i garderoben
  • Tag med en ryggsäck att bära  kataloger och inköp i.
  • Vattenflaska är obligatoriskt. Det blir varmt och dricka är dyrt.
  • Ät i restaurang ”Gästhamnen” där serveras buffé. Men var försiktig så du inte blir rammad av alla hungriga seniorer som ofta struntar i vanliga väjningsregler

Den stora nyheten inför årets båtsäsong tar vi till sist:
Och det är  hemsidan. Båtmässan har nämligen äntligen skaffat sig en mobilanpassad hemsida.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *