Båtbilder – Att sälja båt III

#blogg100/75 i går pimpade och putsade vi och slängde allt gammalt bråte i en fyndlåda som blir din på köpet. I dag handlar det om att göra bilden av din fritidsbåt  komplett med massor av båtbilder.

Blocket är snåla. De erbjuder sina annonsörer bara möjligheten att lägga in en handfull bilder. Finn.no  och dba.dk mer generösa.  De har insett att det krävs mer än så. På finn.no handlar det om dussintals bilder av allt från detaljstudier av sjövattenfilter till bilder på besättning och båt från de turer man gjort.

Massor med båtbilder

Båtbilder på en förtroendeingivande besättning skapar köplust och mervärde.

USP ! Båtbilder på besättningen skapar förtroende, köplust och mervärde.

För att presentera din båt behöver du massor med bilder.  Om inte annonsören erbjuder dig det får du lägga en länk till en blogg eller en bildtjänst där du kan ladda upp bilder. Men om du vill lyckas som båtförsäljare ska du tänka lite extra på vilka bilder du lägger på din blogg, flikr eller  Dropbox.

Tänk i stället att dina bilder ska ge en köparen en klar bild av  båten, dess detaljer och sist men inte minst av vem du som säljare är.

 • Båten – här handlar det om båtbilder med båten sedd ur olika vinklar. Köparen får med dem en klar bild av båtens former och utseende och skick. Välj gärna bilder tagna på olika platser, där din båt syns i sällskap med andra båtar.  Ett antal interiörbilder är ska också vara med, gärna med människor. Då är det lättare att bilda sig en uppfattning om hur stor båten är.
 • Detaljer – Denna kategori är bilder på  detaljer inom- och utombords, inredningsdetaljer, utrustning och tillbehör som ingår.  Men kom också i håg en hyggligt nytagen bild från upptagning eller sjösättning som visar att din båt är hel och fin undertill.
 • Du och din besättning – I mosats till husannonser ska du i en båtannons ha båtbilder där du och din besättning syns i bild. Det ser trevligt ut, vem vill inte vara med och bada, fiska eller bara sitta och mysa ombord?  Här handlar de om din USP ditt personliga varumärke, eller kort sagt att säljaren ska se att du är en hygglig och anständig person .

 

2 reaktion på “Båtbilder – Att sälja båt III

 1. UuPee

  Kul blogg! Och vettiga råd för båtsäljare! Alltför ofta ser man bilder i annonserna där båtarna är ostädade och skräpiga. Inte kul som köpare att börja sitt båtägande med att städa ut en halv släpvagn med föregående ägares rester från senaste båtlivsdecenniet.

  Svara
  1. Mårten Ohlsson Inläggsförfattare

   Tack så mycket. Har försökt att samla i hop mina erfarenheter som båtförsäljare (och köpare) och som du säger en ordentlig flyttstädning är inte fel.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *