Att rita en båt I #blogg100/66

rita en båt

Att rita en båt är i bland lite för enkelt.

Det är inte så svårt att rita en båt.  Det är något som de flesta barn lär sig i tidig ålder.  Tillsammans med bilar, föräldrar och solar brukar båtar vara populära motiv bland de yngsta. Sedan går man vidare till andra motiv. Inre och yttre landskap med centralperspektiv och stilleben samsas med abstraktexpressionism och porträtt. För länge sedan var marinmåleri stort, varje skeppare av rang beställde en tavla av sitt fartyg.

Att rita en båt

Så är det inte längre. Marinmåleri är satt på undantag. I bland funderar jag på om det inte är samma sak med själva ritandet av båtar. Båtfolk pratar ofta om den gyllene eran på 60 och 70-talen när båtbranschen och båtbyggandet blomstrade. Jo så var det. Men vad som verkligen blomstrade på den tiden var båtritandet.  Nyskapande, kreativitet och nyfikenhet var signum för den tiden.

I dag är det annorlunda,  Och medan vi står på kö för nya Volvon eller för att köpa ett nytt kök med luckor i årets färg på IKEA väcks knappast ha-begäret för en ny båtmodell hos så många av oss .  Och det är väl inte så konstigt.  Båtbranschen lider av av brist på fantasi och kreativitet. Och ”vi gör som vi brukar” verkar vara ledordet när man ska rita en båt,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *